Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید شهاب حسینی اقدام برخی سینماگران برای تحریم جشنواره فجر را موجب دامن‌زدن به افتراق در جامعه توصیف و تأکید کرد آن‌ را گامی در جهت «هم‌دردی» تلقی نمی‌کند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ سید شهاب حسینی بازیگر سرشناس سینما و تلویزیون که فیلم سینمایی «یک شب» را در مقام تهیه‌کننده و بازیگر در ویترین سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر دارد، با انتشار متنی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام، نسبت به اقدام برخی سینماگران نسبت به تحریم جشنواره فجر، واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل پیام شهاب حسینی را در ادامه می‌خوانید؛

دوستان، هم‌وطنان، هم‌دردان؛ مردم رنجیده و رنجدیده.

روحمان آزرده و دلمان شکسته، می‌دانم. اعتمادمان سلب شده و حال عمومی ما را به این روز درآورده؛ در همین سرزمین زیسته‌ام و چون شما نیک می‌دانم. اما این را نیز می‌دانم که روزگار امروز محصول غلبه همیشگی احساسات، بر عقل و منطق ما در همه ادوار تاریخ و در همه سطوح اجتماعی و فرهنگی است. وارث یکی از بزرگترین گنجینه‌های تاریخ و ادبیات در جهان هستیم، در حالی که در زندگی روزمره‌مان نهادینه نشده و نمودی ندارد. برخورد احساسی ما درباره آینده شخصی و اجتماعی‌مان مانع از درخشش آفتاب آگاهی و عقلانیت در زندگی‌مان شده است. تا آنجا که اول عمل می‌کنیم، بعد فکر می‌کنیم و چه بسیار که فکر نکرده عمل می‌کنیم. فرمانی در دست احساسات، برخاسته از عجله در همه چیز؛ در تصمیم‌گیری، قضاوت، اظهارنظر، گرایش و واکنش.

وقت آن نرسیده که بیش از پیش از چاشنی تأمل و تفکر و تعقل، بهره ببریم؟

درباره سیاست‌های کلان مملکت، چون از دانش کافی برخوردار نیستم، صاحب‌نظر هم نیستم و بعید می‌دانم نظر شخصی‌ام تأثیر چندانی بر روند وقایع داشته باشد. هرچند عیان است نسبت به دو دهه قبل، بیشتر از غلبه احساسات بر منطق، رنج می‌بریم اما در حیطه حرفه‌ای خود گاهی ناگزیر از ذکر مطلبی هستم.

در احوالات مواج و گل‌آلود، کم نیستند موج سواران و ماهیگیران آب گل‌آلود. با عشق و ارادت به تمامی خانواده‌های داغدار وقایع اخیر، به خصوص عروجیان هواپیمای مسافربری، لازم به ذکر می‌دانم سقوط سهمگیم دیگری تهدیدمان می‌کند و آن سقوط در مرز استانداردهای رفتاری در جامعه است که این روزها در انواع مختلف شاهد آن هستیم. از صفحه تلویزیون گرفته تا سطح و عمق جامعه در فضاهای حقیقی و مجازی.

دوستان. شاید در حال حاضر شرایط فعلی متناسب این مطلب نباشد، اما عملکرد تعدادی از همکاران که بعضا در پشت آن انگیزه‌های شخصی فراوان موج می‌زند، این واکنش را طلب می‌کند.

جشنواره فیلم فجر جدای از نام و مناسبت برگزاری آن، به لحاظ تکنیکی همواره تنها جشنواره رسمی کشور تلقی می‌شده که شاید کلیه سیاست‌های سینمایی سال بعد از خود را اعم از نوبت اکران آثار، سیاست‌های تولید، روش و خط مشی سینما را رقم می‌زده و از این بابت همواره مورد توجه سینماگران در بخش‌های محتلف و محلی جهت ارائه، کشف، رشد و پیگیری فعالیت حرفه‌ای قلمداد می‌شده. لذا حضور در آن همواره برای فیلمسازان داخلی حائز اهمیت بوده است.

هر ساله هم شاهد استقبال گسترده مردم و خاصه مخاطبان سینما بوده و طی سال‌هایی که از آن گذشته، رقم زننده بخش قابل توجهی از تاریخ سینمای ایران بوده که مسلما مانند بسیاری جشنواره‌های دیگر در دنیا متولید دولتی داشته است. حال تعدادی از همکاران بنده بنای اعلام انصراف از جشنواره گذاشته‌اند. با احترام به تصمیم شخصی آنان، نسبت به آن نقدی دارم که عرض می‌کنم.

اولا این حرکت دامن زدن به افتراق جامعه‌شکن «خودی و ناخودی» است. و این در حالی است که جامعه و مردم بیش از هر زمان دیگری به همبستگی و دلداری یکدیگر نیازمندند. این رفتار حتی در میان هنرمندان و طرفداران و مخاطبانش نیز شکاف عمیق و شاید جبران‌ناپذیزی ایجاد کند که به صلاح هیچ‌کس نیست و این تصور که کسانی که ترجیح به انصراف نمی‌دهند، هم‌درد و شریک حال مردم و جامعه نیستند و موضعی مغایر با مردم دارند، سخت اشتباه است.

حق یک فیلم با تمام مشقات و مشکلاتی که در راه ساخته شدن دارد، هست که دیده شود و در مناسبتی رسمی مورد ارزیابی قرار گیرد. این موضوع از بابت انگیزه تمامی عوامل یک فیلم با سرنوشت هنر سینمای کشور، ارتباط مستقیم دارد. چه بسا که طی دهه‌های گذشته چنانچه نیم تمرکز سیاسی و نظامی کشور را اگر صرف ساختن فرهنگ سینما به قدرت هماوردی با هالیوود می‌کردیم، شاید امروزه با تکیه بر غنای تاریخی و فرهنگی و ایمانی که از آن برخورداریم،‌ نیمی از جهان را به مرام و آیین خویش درآورده بودیم. بماند. در نهایت قربانی شدن فرهنگ و هنر هم دست کمی از دیگر فجایع ندارد.

دوم اینکه این جشنواره تماماً امکان بدل شدن به یادواره‌ای برای تقدیم شدن آثار به از دست‌رفتگان مدت اخیر و زنده نگه‌داشتن یاد آن‌ها را داراست و تریبونی برای بیان رسای احساسات و همدردی با دردمندان. یادواره‌ای که رنگ و بوی یاران از دست رفته را به خود بگیرد و تبدیل به مراسمی برای گرامیداشت و زنده نگه داشتن شکوه یادشان باشد. لذت این بنده کوچک بدینوسیله این حرکت را تأیید نمی‌کنم و آن را گامی در جهت هم‌دردی تلقی نمی‌نمایم.

هنر و فرهنگ، حق مردم هر سرزمینی است و در هر محفلی و تحت هر عنوانی که مجال بروز و ظهور پیدا کند، تأثیرگذار جامعه خویش خواهد بود. ای کاش نیت‌هایمان هم خالص باشد و بنا به صلاح شخصی خود، فی‌المثل ترس از برخورد تحقیرآمیر مخاطب با فیلم‌مان به سیاق و روال ادوار گذشته،‌ پشت احساسات پاک مردم قایم نشویم.

اوست یگانه حی و حاضر و ناظر؛ هم‌قصه نانموده داند، هم نامه نانوشته خواند. سیدشهاب حسینی.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون جشنواره فیلم فجر فیلم سینمایی سینما شهاب حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۱۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان پیروز انتخابات بهبود معیشت مردم را در اولویت قرار بدهند

سید محی‌الدین حسینی ارسنجانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: لازم است ملت شریف ایران به حرمت خون پاک شهیدان و برای ارتقای سطح امنیت ملی و تداوم خدمت‌رسانی مسئولان بار دیگر در انتخابات دور دوم شرکت و دشمنان داخل و خارج از کشور را نومیدتر از گذشته کنند.

حسینی ارسنجانی گفت: انتخابات مجلس پیش‌رو همچون سایر انتخابات‌ها مهم و سرنوشت‌ساز است و هر چه مشارکت مردم در این زمینه بیشتر و بالاتر باشد کشور از جهات مختلف بویژه در پیش چشم دولت‌ها و ملت‌های جهان مقتدر و مستحکم‌تر جلوه داده شده و تصمیمات بین‌المللی نظام با قوت و با قدرت فزاینده‌تری انجام و پیگیری می‌شود.

مشارکت بالای مردم در انتخابات پشتوانه داخلی و بین‌المللی نظام است

این نویسنده و پژوهشگر باسابقه شیرازی با بیان اینکه انتخابات پرشور، نماد واقعی دموکراسی مردم سالاری است خاطرنشان کرد: مشارکت بالای مردم در انتخابات‌ها به نوعی پشتوانه و عرض اندام کردن نظام ما در برابر دولت‌ها و قدرت‌های جهان است و هیچ حاکمیت یا دولتی بدون پشتوانه مردمی دوام نیاورده و بدون تکیه به آرای مردم رو به نابودی و اضمحلال رفته است.

سید محی‌الدین حسینی ارسنجانی با اشاره به اینکه جمعه همین هفته یعنی ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ دور دوم انتخابات در کشور و در برخی از حوزه‌های انتخابیه برگزار می‌شود گفت: در استان فارس، مردم و هواداران نامزدهای انتخاباتی در حوزه انتخابیه شهرستان‌های شیراز و زرقان برای انتخاب دو نفر از بین چهار نفر کاندیدا و در حوزه انتخابیه شهرستان‌های مرودشت و ارسنجان و پاسارگاد هم برای انتخاب یک نفر از دو نفر نامزد انتخاباتی تلاش دارند.

آرای مردمی بیشتر سبب دلگرمی و انگیزه بیشتر نماینده می‌شود

این فعال رسانه بیان کرد: هر نماینده‌ای که با رأی بیشتر بتواند به مجلس راه یابد با قدرت و توان بیشتر پای کار مردم خواهد بود و دلگرم‌تر از هر زمانی در مسیر خدمت به مردم گام‌های استوار تری برمی‌دارد.

وی افزود: از این جهت باید تلاش شود در حوزه‌های انتخابیه‌ای که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده همه پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند و با انتخاب کاندیداهای اصلح نسبت به تکمیل این چرخه مشارکت همت کنند و با حضور پرشور خود در انتخابات مشت محکمی به دهان یاوه‌گویان شرق و غرب عالم بزنند.

حسینی ارسنجانی افزود: شکی نیست که مسئولان ارشد دولتی و نمایندگان منتخب مجلس نیز باید با بهره‌گیری از تمام توان و ظرفیت‌های مجلس در راستای خدمات صادقانه و بی‌منت به مردم مظلوم و صبوری که همواره پای کار نظام و انقلابند همت کنند و حجم عظیم مشکلات بازمانده از کم کاری‌ها و بی توجهی‌ها و ترک فعل‌ها و وعده و عیدهای انجام نشده را کم و کمتر نمایند.

نمایندگان راه‌یافته به مجلس فکری به حال معیشت مردم کنند

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه مردم در بسیاری از مسائل مهم زندگی از جمله در معیشت خود سخت در مانده‌اند و مدیران باید تلاشی مضاعف و همتی جهادی داشته باشند تا مبادا فقر و نداری مردم محروم و ضعیف بیش از این شود به نحوی که در قوت لایموت خود بمانند.

حسینی ارسنجانی گفت: بسیاری از همین مردمی که همواره پای ثابت نظام بوده و در انتخابات‌ها حاضر می‌شوند با مشکل مهم مثل اجاره‌های بالای منازل مسکونی مواجه‌اند یا در بیماری و بدهی، ضعف جسمی و دیگر مشکلات درگیر هستند اما به عشق وطن و نظام پای صحنه امور نظام هستند و با حضور در راهپیمایی‌ها و انتخابات‌ها به وصایای شهدایشان عمل می‌کنند.

وی تاکید کرد: این مردم متقابلاً توقع دارند مدیران هم نسبت به این همه مشکلاتی که وجود دارد بی‌تفاوت نباشند و از واقعیات موجود کشورمان به راحتی نگذرند و در مسیر بهبود اوضاع تلاش کنند.

کد خبر 6100629

دیگر خبرها

  • نمایندگان پیروز انتخابات بهبود معیشت مردم را در اولویت قرار بدهند
  • چرا باید محصولات اسرائیلی را تحریم کنیم؟/حامی قاتلان نباشیم+ فیلم
  • بازگشت شاخص‌های پولی به پیش از تحریم
  • پویایی و نشاط جامعه در گرو تعلیم و تربیت صحیح است
  • نمایشگاه گروهی عکس «مردم درود» در شهر درود برپا می‌شود
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند
  • حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است
  • موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند